Radiologija

Kolor dopler

Kolor doppler krvnih sudova je bezbolna, neinvazivna dijagnostička metoda kojom se meri protok krvi kroz krvne sudove vrata, glave, nogu, ruku i trbušnih organa. Ovom metodom otkrivaju se suženja krvnih sudova ili njihova proširenja (aneurizme). Na arterijama se mogu videti naslage ili plakovi koji sužavaju šupljinu krvnog suda, zahvaljujući čemu se utvrđuje rizik od moždanog udara (šloga) i tromboze.

Kolor doppler precizno pokazuje najrazličitije poremećaje cirkulacije i krvnih sudova.

Rendgen

Rendgen je klasična medicinska dijagnostička procedura, kojom se brzo i jednostavo dobijaju bitne informacije za dalji tok lečenja. Najčešće se primenjuje u ortopediji, traumatologiji, hirurgiji, a predstavlja osnovnu i nezaobilaznu dijagnostiku kod bolesti pluća i srca.

ULTRAZVUK

Ultrazvuk je potpuno bezbedna, neinvazivna i jednostavna dijagnostička metoda, kojom se već u ambulanti mogu otkriti vrlo ozbiljna i nekada po život opasna stanja.

Neretko je ultrazvuk dovoljan za postavljanje prave dijagnoze, a nezamenjiv je kada je potrebno usmeriti pacijenta ka daljim pretragama.

Ultrazvukom se mogu pregledati svi organi u abdomenu (jetra, žučna kesica, žučni putevi, slezina, pankreas, bubrezi, nadbubrežne žlezde, mokraćna bešika, prostata kod muškaraca, a kod žena jajnici, jajovodi, materica), vrat (štitsta žlezda, pljuvačne žlezde, limfni čvorovi, krvni sudovi i mišići vrata), srce, zglobovi, meka tkiva (mišići), dojke, testisi, krvni sudovi. 

U AMD MEDIC CENTRU rade lekari sa velikim iskustvom u ultrazvučnoj dijagnostici. 

U AMD MEDIC CENTRU možete uraditi:

  • ULTRAZVUK SRCA (EHOKARDIOGRAFIJA)  
  • ULTRAZVUK ABDOMENA 
  • GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK
  • ULTRAZVUK DOJKE
  • ULTRAZVUK ZGLOBOVA
  • ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE
  • ULTRAZVUK BUBREGA I MOKRAĆNIH KANALA